Lezingen    -    Workshops    -    Voedingsadviezen

MlP

Net als ieder ander neem ik mijzelf regelmatig voor gezonder te gaan leven. Ik stel mijzelf doelen. Door mijn interesse in gezond leven en gezonde voeding kan ik tegenwoordig bewust juiste keuzes maken. Ik vind het leuk om mijn drijfveren en mijn ervaringen te delen.

Waarom FLEXIVEGAN?
Door de jaren heen is het mijn overtuiging geworden dat voedselproducten van dierlijke afkomst verwekkers zijn van welvaartziekten (zoals diabetes type 2, reuma en kanker). Ik combineer daarom vegetarische voeding met veganistische voeding. Zo eet ik het grootste gedeelte van de dag veganistisch, maar ‘s avonds vaak vegetarisch. Soms eet ik ook wel (vette) vis, maar wel biologisch en geen vis die tot de bedreigde diersoorten hoort.  Mijn eetgedrag is niet onder een noemer te vangen, vandaar de naam FLEXIVEGAN.

Wie ben ik?
Mijn naam is MlP, samenwonend met partner, twee kids en onze katten. Ik ben sociaal psychiatrisch verpleegkundige van beroep.
Voeding is mijn hobby en passie.

In 2012 kreeg ik van mijn partner het boek 'De voedselzandloper' van Chris Verburgh waarmee een ware 'honger' naar voeding en gezondheid werd ontketend. Sindsdien zijn mijn inzichten verbreed en verdiept, omdat ik zo'n 50 boeken over voeding en ziekten heb gelezen en enorm veel documentaires hierover heb gekeken. Daarnaast deed ik een opleiding kruidengeneeskunde en volg ik momenteel de opleiding natuurvoedingsadviseur.

Inmiddels geef ik lezingen, workshops en voedingsadviezen. In de loop van de jaren is het mijn overtuiging geworden dat heel veel ziekten met voeding te genezen zijn. Deze kennis deel ik graag, zodat een ieder hier zijn voordeel mee kan doen en er beter van kan worden.

Wat doe ik?
Ik leer mensen zichzelf gezond te eten.

Mijn wens is dat mensen zich bewuster worden van het voedsel dat zij eten, dat het niet draait om calorieën, maar om voedingswaarde. De informatie die we via de media, maar ook in de supermarkt over voedsel krijgen, is vaak verwarrend. Zo lijken sommige producten gezond, maar zijn ze dat ook echt? Maakt toegevoegde vitamine C in siroop het een ‘gezond’ product terwijl het nog steeds vol met suiker zit? Ook het logo ‘Ik kies bewust’ schept vaak verwarring. Natuurlijk weten wij allemaal dat een roomijsje niet gezond voor je is en een wortel wel. Maar... wist je bijvoorbeeld ook dat de oranje wortel minder voedingswaarde bevat dan een andersoortige kleur wortel zoals de witte of paarse? Of dat het zachtjes laten pruttelen van je tomaten meer voedingswaarde naar boven haalt dan wanneer je ze op het laatst in de pan gooit? Met kleine veranderingen kunnen al heel wat resultaten worden behaald. Ik richt mij niet primair op mensen met overgewicht, maar wil graag welvaartsziekten voorkomen en bestrijden. Denk dan aan diabetes type 2, een hoge bloeddruk, een hoog cholesterol, maar ook ziekten als reuma of een spastische darm.

Waarom doe ik dit?
Ik ben ervan overtuigd dat voeding veel welvaartsziekten kan voorkomen, verminderen of zelfs genezen. Ik verbaas me erover als mensen statines (middel tegen een hoog cholesterolgehalte) krijgen voorgeschreven, maar geen enkel voedingsadvies krijgen. Laat staan dat men doorgestuurd wordt naar een diëtist, of hooguit pas als men overgewicht heeft. Er wordt niets gedaan aan de oorzaak, alleen aan de gevolgen.

Waarom is biologische voeding nog zo duur? Waarom wordt de vleesindustrie nog zo gepromoot en gesubsidieerd als men weet dat dit de voornaamste oorzaak is van milieuvervuiling? De consument bepaalt en als de consument zich hier bewust van wordt, zal de bio-industrie kleiner worden en hopelijk verdwijnen. Dan zal de mens gezonder worden en zullen welvaartziekten verminderen. Dat is mijn wens. Door middel van lezingen, workshops en persoonlijk advies op het gebied van voeding hoop ik mijn steentje bij te dragen aan een betere samenleving waarin men gezonder kan leven en dieren beter behandeld worden

Hoe doe ik dit?
Gezondheid is jouw kostbaarste bezit. En onbetaalbaar. Door meer te weten, kun je je eigen verantwoordelijkheid nemen en je gezondheid verbeteren. Ik kan je daarbij helpen. Met de juiste informatie, tips en adviezen maak je bewuste voedingskeuzes, weet je wat je beter wel/niet koopt en eet (en waarom) en ga je automatisch gezonder denken, eten en leven. Een kans om je beter te voelen en plezierig langer en gezonder te leven. Dit doe ik door middel van het aanbieden van diverse diensten:

Wil je deze een keer bijwonen of deelnemen dan kun je je hier aanmelden of meer informatie opvragen.